Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

To demo του Heavy Rain ήδη κυκλοφορεί!

Θυμάστε που σε παλαιότερη δημοσίευση ανέφερα πως demo του Heavy Rain πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 11 Φεβρουαρίου στο Playstation Store; Τελικά το demo ήδη από πιο νωρίς , από την προβλεπόμενη ημερομηνία, βρίσκεται στο Playstation Store, είναι δηλαδή όσο και αν ακούγεται απίστευτο, κρυμμένο! Ο τρόπος για να το κατεβάσει (download) από τώρα κάποιος, βρίσκεται εδώ.

Παρακάτω παραθέτω τις εντυπώσεις μου από το demo του Heavy Rain που κατέβασα και ολοκλήρωσα εχθές το βράδυ:

Λοιπόν ξεκινώντας από την αρχή, στο demo παίζεις με δύο από τους τέσσερις playable χαρακτήρες, πρώτα με τον συνταξιούχο ντέντεκτιβ Scott Shelby και μετά με τον πράκτορα του FBI Norman Jayden (μοιάζει "κάπως" σαν τον Fox Molder από τα X-files). Και με τους δύο προσπαθείς να βρεις στοιχεία, σε διαφορετικό μέρος ο καθένας, για τον κατά συρροή δολοφόνο, Origami Killer.

Με τον Shelby πηγαίνεις σε ένα φθηνό ξενοδοχείο όπου υπάρχει σε ένα από τα δωματιά του μία, πλέον, πόρνη της οποίας ο μικρός γιος φαίνεται να έχει σκοτωθεί από τον Origami Killer. Aυτή αρχικά δεν θέλει καν να σου μιλήσει και εξαρταται από εσένα τον, gamer, το πως θα καταφέρεις να την ηρεμήσεις για να σου πει κάποια πράματα. Αφού μάθεις ότι μάθεις και φύγεις, ενώ είσαι στον διάδρομο του ξενοδοχείου έρχεται ένας παράξενος τύπος ο οποίος κακοποιεί την γυναίκα, και ο Shelby παρόλο που πάσχει και από άσθμα, πάει μέσα και πέφτει ξύλο προκειμένου να προστατευθεί η γυναίκα, μια πιθανή πηγή έστω και αργότερα στοιχείων για τον Οrigami Killer. H σκηνή μάχης είναι φοβερή, σαν να βλέπεις ταινία, στην οποία βέβαια συμμετέχεις με το γνωστό σύστημα και από το Fahrenait, με τα εμφανιζόμενα πλήκτρα που πρέπει να πατήσεις. Βέβαια στο Heavy Rain όλα γίνονται πολύ καλύτερα και φαίνονται απείρως ρεαλιστικότερα. Μετά και από αυτό φεύγεις από το ξενοδοχείο και αρχίζει το "σενάριο" με τον Norman Jayden.

O Jayden με το αυτοκινητό του πάει το βράδυ και με βαριά βροχόπτωση σε ένα μέρος, κάτω από μία γέφυρα αυτοκινητοδρόμου, με σιδηρογραμμικές γραμμές δίπλα και παραδίπλα ένα εργοτάξιο ή κάτι τέτοιο. Σε αυτό το μέρος, λίγο πιο δίπλα από την γέφυρα, έχει βρέθει ένα πτώμα, δολοφονημένο, με ένα origami δίπλα του. Έχουν συγκεντρωθεί μπάτσοι, ασθενοφόρα και με την βαριά βροχόπτωση και τα φώτα από τα περιπολικά, ασθενοφόρα κτλ η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα επιβλητική. Εκεί λοιπόν ως πράκτορας του FBI (Norman Jayden) θα κληθείς να βρεις στοιχεία για τον Origami Killer. Προς την αναζήτηση αυτών των στοιχείων ο Jayden έχει ένα ιδιαίτερα cool gadget ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, που είναι ένα ζευγάρι μαύρια γυαλιά και ένα μαύρο γάντι. Όταν φοράει τα γυαλιά, όλα φαίνονται λίγο πιο σκούρα, απόχρωσεις μάλλον του γκρι, πατώντας ο gamer το R1 ένα κύμα με μικρή ακτίνα και με κέντρο τον Jayden, σαρώνει τα σημεία από τα οποία περνάει και άμα βρεθεί κάποιο στοιχείο αυτό υποδυκνύεται με ενδείξεις στο έδαφος ή όπου αλλού βρίσκεται. Πολύ cool αυτό το σύστημα εντοπισμού στοιχείων.

Τα γραφικά μέσα στο παιχνίδι για να μην πω ότι ξεπερνούν σε προσοχή στην λεπτομέρεια, αυτά του Uncharted 2, θα πω ότι είναι ισάξια με του Uncharted 2 και του Killzone 2. Mάλιστα τα μοντέλα των χαρακτήρων έχουν απίστευτη λεπτομέρεια, άνετα τα καλύτερα που έχω δει, καλύτερα και από αυτά του Metal Gear Solid 4 και φυσικά από αυτά των Uncharted2 και Killzone 2. Τα καιρικά φαινόμενα είναι σίγουρα καλύτερα από αυτά του Uncharted 2, την βροχή εννοώ. Επίσης το Heavy Rain έχει, όπως και τα Uncharted, το ιδιαίτερα cool effect με το νερό που κυλά σε επιφάνειες, οποιασδήποτε κλήσης. Γενικά με τα καταπληκτικής λεπτομέρειας και πάρα πάρα πολύ προσεγμένα του γραφικά, το Heavy Rain δημιουργεί μια επιβλητικότατη ατμόσφαιρα που όμοια της σε videogame δεν είδα. Είναι επίσης περιτό να πως δεν υπάρχει ίχνος aliasing στα γραφικά. Στην ίδια ποιότητα με τα γραφικά, για να μην τα πολυλογώ, βαδίζει και ο ήχος, τα sound effects και τα voice overs.

Με τον χειρισμό δεν συνάντησα το παραμικρό πρόβλημα, ίσως μόνο στην αρχή μέχρι να προσαρμοσθώ, αλλά όλα οκ δεν έχω κάποιο αρνητικό να πω. Γενικά παίζοντας έστω και ένα ελάχιστο κομμάτι από αυτό που πρόκειται να δουμε στο Heavy Rain, ο τίτλος της Quantic Dream μου έδωσε την εντύπωση πως έχει φοβερή ποιότητα, κάτι ανάλογο που είχα αισθανθεί παίζοντας και τα Uncharted για παράδειγμα. Περιμένω ο τίτλος να αφήσει εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: