Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Assassin's Creed, εντυπώσεις (ps3)

Πρόσφατα ολοκλήρωσα το Assassin's Creed (AC) για ps3 και παρακάτω θα αναφέρω επιγραμματικά τις εντυπώσεις μου από τον τίτλο της Ubisoft o οποίος σηματοδοτεί και την απαρχή ενός νέου franchise για την εταιρία καθώς το AC είναι το πρώτο επεισόδιο μιας τριλογίας. Αργότερα, ελπίζω σχετικά σύντομα, θα γράψω αναλυτικό review για τον τίτλο το οποίο θα δημοσιευθεί στο gamers odyssey:
http://www.gamers-odyssey.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1


Γενικά το AC είναι ένα action/adventure game με έντονο sand box χαρακτήρα. Το παιχνίδι ξεκινάει με την απαγωγή του barman Desmond Miles, ο οποίος οδηγείτε σε ένα εργαστήριο της εταιρίας Abstergo όπου και υποβάλλεται σε εξετάσεις από ένα μηχάνημα υψηλής τεχνολογίας, το Animus. Το Animus έχει την ιδιότητα να ανακαλεί, ξεθάβει τις μνήμες αυτών που υποβάλλονται σε εξετάσεις. Αυτές οι μνήμες είναι θαμένες στο γενετικό υλικό, δηλαδή το DNA του κάθε ατόμου. Συγκεκριμένα από τον Miles ανιχνεύονται μνήμες από έναν μακρινό του πρόγονο, ονόματι Altair ibn La - Ahad που σημαίνει "ιπτάμενος αετός, γιός κανενός". Ο Altair είναι ένας ασσασσίνος που ανήκει στην αδελφότητα των ασσασσίνων, στα τέλη του 12ου αιώνα μ.Χ. στα γεγονότα της τρίτης σταυροφορίας στην Παλαιστίνη. Σχεδόν σε όλο το game θα παίξετε ως Altair. Θα κληθείτε να εξοντώσετε 9 άτομα - κλειδιά της εποχής, προσωπικότητες που είναι υπεύθυνες για τα δεινά της τρίτης σταυροφορίας και την διαμάχη μεταξύ των σταυροφόρων και των Σαρακινών. Κάθε αποστολή σας την αναθέτει ο αρχηγός της αδελφότητας, Αl - Mualim που σημαίνει "ο δάσκαλος". Ο γεωγραφικός χώρος του παιχνιδιού περιλαμβάνει την Ιερουσαλήμ, Άκρα και Δαμασκό και την περιοχή που μεσολαβεί μεταξύ των πόλεων, που στο παιχνίδι ονομάζεται kingdom (βασίλειο).


Τα γραφικά του παιχνδιού είναι εξαιρετικά με απίστευτη λεπτομέρεια και animation. Moναδικό μείον σε αυτόν τον τομέα είναι το frame rate, το οποίο θα μπορούσε να είναι πολύ πιο καλύτερο, γενικά όμως ο τίτλος είναι από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα του τι είναι ικανές να κάνουν οι κονσόλες ps3 και xbox 360. Ο ήχος είναι αρκετά καλός αν και ίσως από κάποια στιγμή και μετά σας κουράσουν κάποια πράματα όπως οι ομιλίες Αράβων κυρήκων που μιλούν κατά των στραυροφόρων που είναι επαναλαμβανόμενες (όλο ακούτε τα ίδια λόγια) κ.α. Τo gameplay είναι καλό αλλά θα μπορούσε να είναι καλύτερο, αν δεν ήταν τόσο τυποποιημένο και μηχανικό, καθώς από την αρχή κιόλας για κάθε αποστολή δηλαδή για κάθε άτομο που θα κληθείτε να δολοφονήσετε, συνεχώς θα ακολουθείτε την ίδια διαδικασία, τα ίδια βήματα και αυτό άλλους μπορεί να τους ενοχλήσει λιγότερο, άλλους περισσότερο ή άλλους μπορεί να μην τους πειράξει και καθόλου, αλλά αντικειμενικά αποτελεί ένα μείον για τον τίτλο που του αφαιρεί βαθμούς. Φυσικά μελανό σημείο είναι και τα αρκετά bugs, ξαφνικά παγώματα ως επί το πλείστον, που παρουσιάζει ο τίτλος. Αυτά έως τώρα..

Edit: να και το review --->http://www.gamers-odyssey.com/index.php?option=com_content&task=view&id=204&Itemid=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: