Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

Prison Break

Tον τελευταίο μήνα παρακολουθώ τον πρώτο κύκλο της αμερικάνικης σειράς "Prison Break" (από τα ελάχιστα πράματα που βλέπω στην τηλεόραση). Το Prison Break γενικά μπορούμε να πούμε ότι είναι μια σειρά δράσης που διατηρεί συνεχώς τον τηλεθεατή σε εκγρηγορση με τις ούκ ολίγες ανατροπές που συμβαίνουν. Τη σειρά άρχισα να τη βλέπω, από το πρώτο επεισόδιο, λίγο μετά την πρωτοχρονιά, όταν είδα τον αδερφό μου να βλέπει κάτι στην τηλεόραση. Κάθησα κι εγώ, είδα, μου άρεσε πολύ αυτό που είδα και από τότε δεν έχασα επεισόδιο. Την πρώτη φορά προβολής της σειράς στην Ελλάδα, προβλήθικαν τα δύο πρώτα επεισόδια μαζί.

ο βασικός πρωταγωνιστής Michael Scofield

H υπόθεση της σειράς είναι η εξής:

Ο αδερφός του Michael Scofield , Linclon Burrows έχει μπει άδικα στην φυλακή και μάλιστα καταδικάστηκε εις θάνατο στην ηλεκτρική καρέκλα επειδή (αναληθώς) δολοφόνησε ,τον αδερφό της αντιπροέδρου των Η.Π.Α. , Separd. Oι άνθρωποι του στενού κύκλου της αντιπροέδρου κατάφεραν να στείλουν τον Burrows στην φυλακή Fox River (πολιτεία Illinois, Chicago) oυσιαστικά οδηγώντας τον σε μια καλοστημένη στην εντέλεια παγίδα, φορτωνοντάς τον μια δολοφονία που ουδέποτε διέπράξε, μάλιστα και το δολοφονημένο άτομο, στο σημείο της παγίδας όπου πήγε ο Burrows, δεν ήταν ο αδερφός της αντιπροέδρου!

Ο Burrows εξηγεί στον Scofield πως είναι αθώος, και αν και στην αρχή ο Scofield δεν τον πολυπιστεύει στην συνέχεια πείθεται για την αθωότητα του αδερφού του και ανεξάρτητα από τις προσπάθειες αποδείξεως της αθωότητας του Burrows από την δικηγόρο Veronica Donovan, o Scofield αποφασίζει να μπει στην φυλακή, διαπράτωντας μια ληστεία, με στόχο να δραπετεύσει με τον αδερφό του και έτσι αυτός να αποφύγει την καρέκλα και τον άδικο θάνατο.

τα δύο αδέρφια, Lincoln και Michael (απο αριστερά προς δεξιά)

Ο Scofield στο επάγγελμα είναι πολιτικός μηχανικός και πριν μπει με την θέληση του στην φυλακή Fox River, βρήκε και μελέτησε εξονυχιστικά όλα τα σχέδια της. Μάλιστα επειδή δεν μπορούσε να θυμάται απ'έξω όλους του διαδρόμους, υπόγεια περάσματα κτλ της φυλακής, αποφάσισε να κάνει πάνω στο σώμα του, από την μέση και πάνω, ένα τατουάζ που ουσιαστικά αναπαριστά κωδικοπιημένα τα σχέδια της φυλακής!! Και βέβαια κανείς από τους φύλακες ή οποιοσδήποτε άλλος δεν μπορεί να αντιληφθεί πως ένα κρατούμενος φέρει πάνω του τον "χάρτη" της φυλακής όπου είναι εγκλεισμένος (εκτός αν του το πει ο Scofield).


Σύμφωνα με το σχέδιο του Scofield η τελική οδός διαφυγής κατά την απόδραση θα είναι το ιατρείο της φυλακής όπου εκεί εργάζεται η Dr. Sara Tancredi. O Scofield πηγαίνει πολλές φορές στο ιατρείο (με την δικαιολογία πως είναι διαβητικός) ώστε να ελέγξει και την παραμικρή λεπτομέρεια του χώρου, ώστε όλα να είναι έτοιμα για την μεγάλη ημέρα της απόδρασης. Σε αυτήν του την προσπάθεια και πέρα από κάθε κανόνα, αρχίζει να ερωτεύεται σιγά σιγά την Sara, και αυτή αυτόν. H Sara γοητεύεται από την εξυπνάδα και τον μυστηριώδη χαρακτήρα του Michael.

Michael και Sara

Το αρχικό σχέδιο ήταν να αποδράσουν ο Michael μαζί με τον αδερφό του, όμως στην πορεία εμπλέκονται και άλλα άτομα, αυτά είναι ο Fernando Sucre ένας Πορτορικανός που μπήκε φυλακή επειδή λήστεψε ένα κατάστημα, ο John Ambruzzi, ιταλικής καταγωγής και άνθρωπος της μαφίας, ο Benjamin Franklin, πρώην υπαξιωματικός του αμερικανικού στρατού, το ρεμάλι Theodore Bagwell ή T-Bag, παιδεραστής, ο Charles Patoshik, δολοφόνος των γονιών του και ψυχικά άρρωστος, ο David Apolskis, μικροαπατεώνας και καλός κλέφτης και ένας old man-γέρος (δεν θυμάμαι το ονομά του) ο οποίος μπήκε φυλακή επειδή έκανε μια μεγάλη και φυσικά πολύ παράνομη κομπίνα με λεφτά.


Παράλληλα με την παράνομη πλην δίκαιη προσπάθεια του Michael να σώσει τον αδερφό του (εδώ ο σκοπός αγιάζει τα μέσα), η δικηγόρος Veronica Donovan προσπαθεί με την βοήθεια ένός άλλου δικηγόρου, που όπως όμως φαίνεται παίζει διπλό ρόλο, να βρει στοιχεία που θα δείχνουν πως ο Lincoln είναι πράγματι αθώος, κατί το οποίο βέβαια είναι πολύ δύσκολο καθώς η άδικη ενοχοποιήση του Lincoln είναι στημένη στην εντέλλεια. Πέρα από αυτήν την δυσκολία η Veronica έχει να αντιμετωπίσει και ανθρώπους της αντιπροέδρου οι οποίοι έχουν στόχο να την δολοφονήσουν ώστε να σταματήσει να ερευνα και να βρει στοιχεία που να δείχνουν πως ο Lincoln είναι αθώος καθώς σε αυτήν την περίπτωση οι συνέπειες για την αντιπρόεδρο θα είναι πολύ δυσάρεστες.

Aυτά τα γενικά σχετικά με την υπόθεση. Σε λίγες μέρες θα τελειώσει η προβολή των επεισοδίων του πρώτου κύκλου. Ο δεύτερος κύκλος θα αρχίσει να προβάλλεται τον Μάρτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: